Dunder förkyld!!

Det bara blev värre och värre igår. Började med lite rinnig näsa och sen kom ögonen. Efter lunch en liten klump i halsen, sedan växte den och nu är den svullen. Snoret sitter fast i bihållorna och jag får sådan huvudvärk. Blir hemma idag, suck. Hur blir det med festen i morgon? Dricker c-vitamin och tar sparsamt med alvedon, vill ju inte ge den lill* i magen någon chock. Blir det inte bättre tills i morgon så går jag på närakuten och ber om hjälp, men det känns som om jag inte kan göra det idag, lite får man nog stå ut med.

Ska skicka i väg prinsen, sen ner i säng igen. Hoppas jag kan sova och bli piggare.


Mörkrädd!!

Hur tänker man på en skola om man ska servera havremjölk och russin till lunch? Visst det är bara för en dag och det är vissa saker som ligger bakom, tex skolans kök renoveras denna termin och maten lagas på en annan skola som har stängt idag. De andra barnen får fil och flingor. Leo skulle då få havremjölk och flingor. Men eftersom han inte tålde flingorna heller så skulle han få russin, summa av kakan, han serveras mjölk och russin och ska klara sig på det en hel dag. Jag kan inte annat än skaka på huvudet. Skickade med honom en matlåda som han skulle fråga om han fick äta. Om han inte skulle det så sa jag att han genast skulle ringa mig. Detta är snart et tfall för min far. Pappa det är dax att komma ner snart.


Ska till läkaren på ärftlighetsmottagningen idag, är lite nervös men samtidigt så vill jag ha det gjort. Se vad det säger, kanske inte kan göra alla prover heller nu när jag är gravid. Vi får se.

Mår bra och jag är så lycklig.

Rullar på.

Dagarna rullar på. I morgon går vi in i v10. Det går undan men ändå vill jag att det ska gå fortare. Har haft jätte konstig känsla i magen idag, kan inte vara rörelse för det är för tidigt. Kanske att man känner livmodern växa och att det är det som känns.

Leo har kommit hem idag, så skönt att ha honom här igen. Skolan verkar gå bra, men han är dock inte nöjd med indelningen på skolan. Klassen är indelad i två grupper, och de killar han umgås med går i den andra gruppen.

Hittade en klänning i lördags. En kort svart sak. Nu ska det hittas en bh och en sjal till oxå. Ge mig tips om vart man köper sjal, brukar inte göra det i vanliga fall.


Vattengympa

Har kört det idag och det är så skönt. Känner att jag blir lättare trött men det är ingen större grej. Stod i vattnet och kom på att jag hela tiden tänkte på mat. Skyndade mig hem och slängde i mig en paj. Den var uppäten med ett nafs.

Ska in till stan och kolla in en klänning till jobbfesten, har fortfarande inte hittat en och det är nästa helg festen är. Får se om jag får tag i en innan.

Det är dansbandsafton på solvalla i morgon. Önskar jag hade någon att gå med. Skulle vara så roligt. Kanske kan gå dit och lyssna i alla fall.

Jobbar, äter och sover.

Så skönt att jag börjat jobba igen. Känns skönt att träffa folk igen, så glad.

Leo är hos Lars och det känns så tråkigt att han inte är här och berättar om hur det är första veckan i skolan. Men Lars sa att han hade det bra och jag fick ett sånt fint sms av Leo i dag där det stod "jag saknar dig" Det fick mamma hjärtat att bli så varmt och tårarna kom i mina ögon.

I mitt tidigare inlägg så kanske det låter mycket med att köpa jeans för 600 kr, men det är inte ofta han får sådana saker, plus att han erbjöd sig att lägga pengar som han sparat oxå. Andra byxor kostar ju runt 400 så det är ju inte jätte mycket mera. Det roliga är att han tycker om kläder, något jag själv aldrig riktigt gjort.

Ska till barnmorskan den 6/9 på första besöket. Spännande. Är i v9 och vill så gärna skrika ut på jobbet att jag är så lycklig och gravid. Några vet, men tänkte försöka hålla mig någon vecka till. Har fått ta ett par byxor större. Sitter bra runt magen, men alldeles förstora runt rumpan och låren. Jaja, det kanske finns bättre lösningar. Kör så här ett tag till.

Skolstart i morgon.

Nu smäller det snart. Kl 10 i morgon har Leo upprop. Han tycker det ska bli tråkigt och vill inte att denna dag ska ta slut. Och jag kan förstå honom, men får ändå tala mig varm för skolan :-) det är ju lite konstigt. Har handlat in det som behövs till skolan idag. En ny ryggsäck och lite små saker. Även ett par jeans för 600kr. LEE ska det visst vara nu, han är mer mode medveten än mig.

Själv ska jag ju jobba i morgon så jag ska krypa ner i säng kl 10 i kväll, skönt. Får hoppa min eftermiddags lur idag.

Pelle har beställt canal + idag och kan nu se alla matcher, kul för honom.

Bönan

Bönan

Hoppas ni ser var :-)
Huvud till vänster och kroppen till höger.

Ultraljudet klart!!

Det såg så fint ut, och vi fick nog varsin tår i ögat. Ett litet kort fick vi på våran böna. 12mm stor och idag är jag i 7+5.

Börjar jobba på måndag och det ska bli skönt. Behöver komma ut bland folk, både för min och Pelles skull :-)

Missade att kolla klänning idag med 10 minuter, och vem börjar gråta om inte Lena, så känslig nu för tiden. Får kolla på fredag.

31 Aug så ska vi bestämma oss om vi vill gå över i jobbet. Ska nog göra det. Känns ju tryggt nu när man är gravid. Tråkigt nog går inte alla över, det känns tråkigt.

Lägger in kortet på bönan senare när ja är på rätt dator.

Helgen

Leo har haft cup i helgen och de har spelat både lördag och söndag. Killen har varit så duktig men det gick inte hela vägen, de åkte ut idag i åttondelsfinalen.

Leo har sovit hos Lars i helgen och kommer snart hit och är hos oss i en vecka. Så mysigt. Han är så glad att få ett syskon :-)

Fick frågan att hjälpa till med att hjälpa till med träningen för innebandyn nu denna säsong. Självklart, jätte roligt. Leo får ett jobbigt schema i år, få se om han orkar allt, annars så tar vi bort något. Fotboll, innebandy och pingis. Och mest självklart är ju skolan. Den ska han satsa mest på.


Magen mår bra och i morgon så får jag äntligen ringa och berätta för HS att det är possitivt. Idag är det 6+6 och i morgon 7+0, går in i v8 sen. Det rullar på. Har varit på apoteket och köpt lite salva mot dåliga flytningar, ska kolla med barnmorskan i morgon om jag kan använda det och det blir bättre.

Nedräkning


Varit på toa

och inget mera brunt och inget blod, pustar ut lite.

Våran bebis


Vad sker????

Bruna flyningar och mensvärk, vågar inte ens tänka tanken och vill inte gå på toaletten mera. Håller ihop benen och hoppas det bara var något tillfälligt. Jag dör annars. Jag orkar inte med något skit. Gode gud låt vårat lilla hjärta vara kvar.
 
Vårat stora hjärta är inte här utan hos sin far, ska ha cup hela helgen och jag hoppas jag kan åka och tiita på honom.

Håll era tummar nu. Jag lovar att vara världens bästa mamma bara den får vara kvar.

Vilket väder.

Från sol till spö regn och sen sol med lite moln. Han där uppe hade nog svårt att bestämma sig idag.
Skulle ta med Leo med kompis och bada, när vi kom fram så regnade det. Då for vi till Kallhäll så de skulle få vara inne på barnens värld. Så när vi kom in, då  kom solen.  Men de fick vara där och hoppa och leka i tre timmar och jag läste skvallertidningar. Så nu kan jag allt om alla, bara att fråga.

Leos kompis ska sova över så jag har bäddat på sofforna åt dom. Då kanske jag inte blir sittande här så länge i natt, det har ju blivit det ett par kvällar nu.

Två varv gick jag idag, det var underbart. Men jag märker att jag börjat tappa muskelmassa, inte för att jag varit så vältränad, men det märks. Så armarna känns lite lösare och vaderna. Men nästa vecka sätter jag i gång om jag mår bra. Då har jag bokat in lite vattengympa och tänkte ta lite styrka i gymmet först. Komma igån och börja jobba och cykla till jobbet, det är ju alltid bra.

Men det är ju också så att man är gravid, jag kommer att bli större och det är ett av de saker jag vet jag kommer ha svårt med. Jag har inte varit trådsmal nu innan, men att veta att jag kommer väga lika mycket eller mer än när jag fick Leo skämmer mig lite. Denna gång börjar jag ju med 13 kg mer redan innan. Men så är jag ju 10 år äldre oxå. Jag vet att det är värt det (barnet)och jag ska tala med barnmorskan om att jag tycker det är jbbigt. Kanske slipper se vikten hos henne, det vore skönt. Får försöka att inte äta för mycket, fortsätta röra mig och ta långa promenadert sen med vagnen.

Idag är jag i 6+2. Har tagit mina första mag kort, men jag ser bara stor och fet ut, så ni får vänta på de som kommer att se ut som om man är gravid.

Nu kan mamma sova lugnt.

Pojken är hemma. Så roligt att se honom, han hade blivit så stor. Brun och fin oxå.
I morgon får vi umgås bara han och jag och njuta. Men han lär ju säkert vilja ringa någon kompis och då får inte jag vara med :-)

Har faktiskt legat och solat idag. Pelle hämtade mig sen på badet och vi for sedan till Solna centrum. Försökte hitta en långklänning som jag ska ha till festen på jobbet den 1 september. Men jag hittar ingenting, vad ska jag göra. Hur fint ska det vara? Vill ju inte komma för uppklädd och inte för lite heller. Och hur stor kommer min lilla mage vara. Ska försöka komma in till stan och se om det finns någon affär där.

Idag är det dag 6+1 och det betyder att jag är i v7 Det känns ingenting ännu och man börjar bli lite orolig om den inte lever där inne. Men ringer på måndag och ber om ett VUL (vaginalt ultraljud)
Sen är det kanske dax att ringa och boka tid till MVC, undra om jag får samma dam som förra gången. Hon är kvar i allafall för jag gjorde cellprovet hos henne i vintras. Då pratade vi lite om Leo och att jag försökte nu och så. 10 år sen jag var hos henne med Leo i magen, otroligt. Det hinner bli 11 år i mellan dom. Leo sa idag att sen kan jag inte komma hit och vila upp för då finns det en bebis här oxå. Så vi får hoppas den är lugn :-) Men jag sa att Joel blir ju större hos pappa så han får vila där sen.

Nu ska jag snart säga godnatt till Leo och försöka sova själv, har haft svårt med det. De säger att man ska bli så trött, men det har inte kommit ännu. Ännu ett dåligt tecken.

En underbar nyhet, Leo är på g hem tidigare.

Han ringde idag och vill komma hem redan i morgon. Så han tar tåget ner och jag möter upp honom. Underbart, otroligt mysigt. Saknar honom så mycket och har gråtit efter honom oxå.

En till bra sak är att Bea kommer ner i kväll och har överliggning. Vi ska träffas och ta en middag i stan, skönt att få träffa någon annan än Pelle. Blev så glad när hon ville/kunde.

Är idag på dag 6+0 och då har jag gått in i vecka sju om jag har räknat rätt. Lite annorlunda räkning, men jag tror jag fått kläm på det. Mår bara bättre och bättre för varje dag. Det är skönt. Har bara väldigt konstiga drömmar bara ochi natt var den riktigt jobbig. Jag skulle göra abort, varför vet jag inte. Har ju så jobbigt med drömmar annars också då de är så verkliga och att jag kommer i håg dom så väl,så detta med att drömma sånt här är inte kul.

Läser en massa inlägg på ett forum nu när man är inne mest hela dagarna, och man blir mörkrädd vilka otroligt dumma människor det finns här i världen. Så korkade värderingar och synpunkter på sånt som för mig är helt naturligt. Ja vet inte vad man ska säga, de tycker väl likadant om mig, kan tänkas.

Ska gå ut på gräsmattan och försöka fånga en stråle eller två innan jag åker in till stan.

Pelles blundrar

I går kom nummer två och jag vet inte om den är värre än ettan, ni får välja.

Nummer 1: Jag satt i soffan och tittade på min mage. Efter att jag var gravid med Leo så har den inte varit som den var innan. Fick rätt mycket bristningar och det har ju inte alltid varit så roligt att titta på. Sa till Pelle - Titta vad Leos graviditet har gjort med min mage. Istället för att hålla med så säger han. - Det är nog en och annan 200 grams chokladkaka oxå. Tjoff, rakt i magen satt den.

Nummer två: Jag står i köket och är hungrig. Rostar min fjärde macka då han tittar på mig och säger, men älskling vad du äter, du är ju inte ens i vecka 7 än.

Vad säger ni, hur kan han ;-)

Idag är jag ensam, Pelle är i Norrtälje och jag sitter hemma. Har haft en svår morgon, inte illamående utan mera som om det har brunnit i hela övre magmunnen, om det är den som sitter där jag tycker det brinner. Får sitta och sova och det är jobbigt. Men det blev bättre senare. Men vi fick hoppa våran frukost som vi hade tänkt gå till Scandic och äta. Pelle fick fara iväg och köpa hem gott i stället och det var mysigare.

Göra lista idag.

*Gå och lägga mig ett tag till så morgonen varit som den varit.
* Tvätta
* Äta, som Pelle tycker jag gör så mycket nu :-)
* Ringa någon vän, har så tråkigt nu.

Jobbet.

Varit där en sväng idag och fixat med papper. Det känns skönt att det är över, nu har de sett mig. Nu vet dom hur jag ser ut och inga hårda kommentarer. Skönt att träffa folk och med dagens tråkiga väder så kunde jag ha byxor o stor tröja.

Idag är jag 5+4 och det går framåt. Mådde inte dåligt i morse heller, förutom när jag låg vänd mot Pelle och han andades på mig, då fick jag vända på mig :-) Mitt annars så bra luktsinne har blivit super nu. I kassan igår så luktade så mycket fis så jag trodde jag skulle dö, trodde kassörskan släppt sig, tills jag såg en dessertost ligga bredvid henne.

Min göra lista idag hoppar jag, då dagen nästan är slut, men det blir bio i allafall, Evan- Den Allsmäktige, hoppas den är lika bra som trailern visar.

Inget ultraljud, ännu.

Talade med en syster om att jag inte fått någon tid, hon sa att det inte blivit någon remiss skickad. Hon sa att hon skulle kolla upp och skicka en tid, för läkaren som skrev ut mig var inte där. Tio minuter senare så ringer en kvinnlig läkare. Hon frågar om jag inte har tid på IVF enheten för ul? Nej de har fortfarande stängt som jag sagt hundra gånger. Hon vill inte ge mig ett ul för de kommer inte se så mycket utan vill att jag ska vänta till min avdelning öppnar. Och vad hade den andra läkaren tänkt sig se då? Står ju på mitt sjukintyg att ett ul ska göras som uppföljning. Jaha så blev det med det. Så jag får ringa ivf:en den 13:e och se vad de säger. Så kvinnan igår sjukskrev mig tio dagar till så de skulle hinna öppna. Låter ju otroligt för mig.

Är idag i allafall i v 6 eller riktigt korrekt 5+3, såå tidigt.

Mådde inte illa i morse heller, fast jag skippade hela proceduren med band och mat. Uttryckte min oro till läkaren, men hon sa att man brukar inte må illa innan v7 el 8. Har antagligen mått illa pga av värk och smärta tidigare. Säg till mig sen när jag gnäller att jag mår illa att jag har längtat efter detta. Trodde jag aldrig att jag skulle säga. Just nu känns det inte alls att jag är gravid. Kanske lite i brösten, men det brukar mina göra till och från ändå.

Göra lista idag.

* Vila, vila och vila. Satt uppe till tre med något dumt spel på datan.
* Äta lunch med Älsklingen, han köper med thai, mums
* Promenad, gårdagens gick bra, så idag blir det två varv. Pelle ska på fotboll.
* Ringa min stackars mamma som jag gör flera gånger per dag nu då jag varit hemma. Hon får ingen lugn stund.

Jag är sjuk i huvudet.

Nu är det bevisat.

I morse när jag vaknade så mådde jag inte illa, igen, då blir jag jätte orolig och tror att jag inte är gravid. Fast det kan beror på att jag sover med mina sea-band (ska motverka illamående) och gått upp och druckit lite fil i natt, som också ska förebygga. Då kanske det funkar, men jag kan inte vara nöjd ändå. Kanske ska skippa båda sakerna i natt och se om jag vaknar glad och illamående i morgon.

Sen läser jag om embryon som slutar växa och talar med Pelle på lunchen idag om att jag är orolig. Han säger att vi köper en sticka till så får vi se. Jag säger nej, vill vara glad ett tag till så vi väntar till ultraljudet. (Har fortfarande inte fått tid, så jag ska ringa snart)

Sen går jag i kista centrum och handlar lite små grejer. Och det dummaste kommer nu, jag köper en pyjamas i storlek 56 på polarna och pyret. Hallå jag har oroat mig hela dagen plus att jag bara är i v5 eller 6.

Så nu vet ni, jag är inte riktigt klok.

Men söt är den, kolla.

image64

Magen mätt

och det var ingen rolig syn, den var precis lika stor som när jag låg inne. Vi fattar ingenting jag och Pelle. Den ser ju mindre ut. Man vänjer sig visst fort. Skillnaden är att förut var den stenhård, som ett bowlingklot. Nu mer som två bulldegar tillsammans. Nu kan jag dra den fram och tillbaka. Hoppas det blir ordning på den i alla fall. Annars så blir det kniven efter denna förlossning.

Köpte mina två första byxor igår, de blev ett par vanliga byxor och ett par jeans. Tror jag ska åka och byta jeansen, de är nog lite för stora, och de brukar ju töja på sig. Dessutom så hade jag ätit när jag provade dom.

Solen skiner ute och jag vill inte gå ut. Igår när vi gick till bilen, det känns som det är det enda jag gjort de senaste veckorna, så ropade den söta tjejen på gården - Är det sant att Leo ska få ett syskon? Hmm, jag blev så ställd så jag sa -Jag tror inte det, vi får se, kanske. Vilket jäkla svar, med denna mage så borde man ju vet kan tyckas. Hoppas hon glömmer bort de hela.

Dagens lista

* Äta lunch med Älsklingen idag oxå, han jobbar så nära plus att jag behöver sällskap för att inte ruttna här hemma.
* Byta byxor, vilket betyder att jag måste till Kista och det betyder, kanske möta folk man känner, inte kul.
* Promenad, det blev ingen igår, fick värsta magknipen, vet inte om det är sviter av överstimmulleringen eller gaser.

* Kolla tid för tvättis, den nya som är så fräsch i huset mitt emot.