Nu får det vara nog.

Hur mycket ska jag gå upp egentligen? Har ställt mig på vågen och nu får det vara nog. Har tummat med Pelle att nu är det nog, kan ni oxå hjälpa mig kära vänner, ring mig och säg åt mig att skärpa mig, när ni träffar mig, ge mig ett smalt allternativ. Blir ju lite konstigt nu när jag knappt får motionera. Men har lovat mig att lugna promenader är ok. Så det får det bli nu.

Idag har jag haft en underbart trevlig dag med min vän Susanne. Vi har gått på söder, fikat, tagit  vin och cola på skybar på radison och sen tog vi och handlade på Klippet. Köpte ett par stövlar på söder, så när jag kom hem, beställde jag två kjolar på nätet, kommer inom 4 dagar, spännande :-)

I morgon bitti är det upp med tuppen igen, Leo har match 08.30 och jag har lovat att komma och kolla. Hoppas det blir bättre resultat än förra helgen. Han spelade en fotbollsmatch i morse (lördag) och den vann dom.

Tog ett magkort i morse, lägger in det senare på söndagen. Nu börjar jag bli fet :-( Ville ju ha en fin mage denna gång.

Ingen blödning idag :-)

Känns jätte bra, kanske var lite lugn och ro jag behövde.

Har träffat Bea idag och det var verkligen trevligt.

Leo spelade match, de blev 1-1 men de skulle ha vunnit med 5-1, minst.

Jag bara äter och äter, säg åt mig att sluta.



Sjukskriven, suck.

Fick en blödning till i måndags, den fortsatte på tisdags morgonen. Nu tyckte läkaren att jag skulle ta det lugnt. Ska vara hemma tom den 14 oktober. Då hoppas han att det har lugnat ner sig. Om det inte så skulle jag få komma tillbaka. Han var en äldre herre men väldigt sympatisk. Nu ska jag sörsöka vila och ta det lugnt. Behöver det och igår blev det väldigt jobbigt när mitt humör är så känsligt. Leo och jag hade världens bråk. Jag blir tokig över allt han glömmer. Men vi var vänner innan vi somnade.

Mor har åkt till Italien och jag hoppas hon njuter och har det bra, hon ringde dock och sa att det regnat i natt och att värmen försvunnit med ovädret. Hoppas det kommer tillbaka.

Trosor och bh.

Vill bara att ni ska veta att jag har flera i samma sort :-) Jag har blivit helt såld på sloggy, så om ni undrar så har jag inte samma underkläder varje gång jag fotas. Om ni undrade vill mena :-)


V13

image69

Kämpar på.

Blodet har slutat, men det kommer fortfarande små klumpar av torkat blod. Känns lite bättre nu och idag tog vi kortet på v13. Lägger in det snart.

I morgon ska Leo till sjukhuset med Anne, det kommer bli bra och det känns fint att hon vill vara mera delaktig i Leos omsorg. Verkligen skönt. Se om de tar nya tester på honom oxå.

Leo spelade sin första innebandy match igår och torskade med 8-0, de var ingen höjdrae men det andra laget var verkligen mycket bättre. Men våra killar kommer igen. Fotbolls matchen kvällen innan var betydigt mera spännande. Leo avgjorde i sista sekunderna till 2-1.

I morgon blir det jobba, skönt att komma tillbaka efter den förra jobbiga veckan. Blir inge mera vattengympa heller tills jag vet att det är säkert att bada. Infektionsrisken är ju hög då jag blödit. Får ta mina promenader i stället, och ta det lugnt, det sa hon på KS gyn akut.

Blöder igen!

Det hade lugnat ner sig, men nu rinner det igen. Jag mår så dåligt, vad ska jag göra. Vet att det inte är så mycket jag kan göra, bra ta det lugnt och slappna av. Men jag bara gråter och jag har ont överallt. Har svårt att andas då jag känner en sådan panik. Inga smärtor i magen än i alla fall. Ska lägga mig nu och jag hoppas allt är bra tills i morgon. Skulle vilja ha en ul-maskin hemma så jag kunde se att vårat underverk mår bra när det blir så här.

Pustar ut.

Ett litet hjärta och ett litet foster såg vi när vi kom in. De tog så fint hand om mig på KS och sköterskan vara samma som när jag kom in med ambulans i juli. Ska ta det lugnt och ingen vattengympa innan blödningarna stoppats. Ska gå och lägga mig nu och bara slappna av. Fick sådan huvudvärk när jag har gråtit så mycket nu. Men nu ler vi igen.

Blöder!!

Faan vad är det som händer? Vaknade och gick på toaletten, blodet kom och jag blev hysterisk. Ringde Pelle så han skulle komma hem och sen mor. Visste inte vart jag skulle vända mig. Ringde akutgyn på KS och hon var så lugn. Vill att jag ska avvakta och det verkar normalt, normalt för vem? Jag är i alla fall väldigt nervös och försöker få tid till ett UL. Vill bara lägga mig och att allt blir bra igen. Min barnmorska har telefontid mellan 11-12, ska ringa omg då hon öppnar. Håll alla tummar för oss!!

Motivationen är frånvarande.

Är trött och seg och vill ingenting. Varför är det så? Vill vara pigg och viljan att ha orken att träna och cykla till jobbet. Men får väl lära mig att ta det lugnt och bara njuta av lugnet i stället.

I morgon är det v12+0 går alltså in i v13. Det rullar på i snabb takt.


Motivera mig, hjälp mig få energi!! Vad ska jag göra?

På torsdag får jag i alla fall fin främmande. Joel ska komma och vara här ett par timmar då Leo är på träning. Har köpt en liten bok som jag tänkte vi kunde läsa. Vi har i alla fall märkt att det fungerar bäst att jag möter honom ute då blir han inte ledsen när mor eller far ska gå.


V12

image68

Promenerar

mest nu, känns bäst och jag kan ta det i mitt eget tempo. Vattengympan funkar oxå bra, men är ibland på så konstiga tider att man hinner hem och bli trött eller innan jobbet slutar. Har ett pass på lördagar som jag går på i alla fall.

Ska göra ansiktsbehandling idag, skönt och färga mina ögonfransar för första gången. Tar ett kort på dom i kväll om det blir bra, kanske man inte har några kvar heller :-)

I graviditeten händer inte så mycket. Känns inte att jag är gravid. Börjar bli lite orolig, men man kanske ska vara glad så länge man mår bra, men så är ju inte jag, suck.

Ska skjutsa Leo till skolan och i morgonkväll går han till Lars. Jag jobbar kväll nu och det är lite tråkigt att vi inte ses mera Leo och jag, men Pelle och Leo har det nog bra utan mig.

På söndag ska jag gå en innebandy kurs, som förälder. Det är något grönt kort som behövs då de har matcher. Bra om så många som möjligt har gått den av oss föräldrar. Ska ta med träningskläder och klubba, kul.

Läkaren idag.

Besöket tog 2 minuter, tur att mödrarvård är gratis. (vet att jag betalar med skatten) Kändes onödigt att gå dit. Det enda possitiva var att mitt blodtryck gått ner. Skönt. Fick min tid till ultraljudet idag oxå, 30/10, då är jag i v18 tror jag. Spännande.

Mår annars bra, lite trött på jobbet bara. Helst på en kollega som jag inte går jämt med, ännu mindre nu när jag har mitt gravida humör.

V11

image67

Ojoj, allt går så fort.

Vi har hunnit vara på inskrivning på mvc. Det gick jätte bra och hon var trevlig. Det som står på tur nu är att träffa läkaren på måndag. Hade högt blodtryck som de ska kolla igen, hoppas det ser bättre ut. Jag var även överviktig
:-(  Känns så surt då man har gjort så mycket för att gå ner i vikt och ändå är man överviktig. Men jag får försöka att inte öka så mycket nu framöver.

Varit på vattengympa idag och tänkt se om det blir det i morgon oxå.

I eftermiddag ska vi, trots regnet, grilla hos en arbetskamrat i hennes kollonistuga. Ska bli trevligt.

Har tagit ett nytt kort, lägger in det i kväll när jag kommer hem.

Ett ex, var i tidningen idag, har  fått en dotter. Jag mådde illa. Och jag höll på att spy, han såg precis likadan ut, och började likna sin far oxå. Hans far som kallade mig hora. Tur man kom ifrån.

Mitt liv idag är underbart, jag är så lycklig, har en undebar son och en sambo som jag älskar över allt annat på jorden. Önskar alla kunde ha det så här.



Släkt forskning

Trodde aldrig det kunde vara så roligt, och anledningen till att jag började är ju inte den roligaste. Historien bakom detta är min mormor och mammas bröstcancer. Jag fick en remiss skickad till ärftlighetsmottagningen för att kolla upp risken för mig. Då gjordes det ett släkt träd på min familj.
Svaren jag fick på mammas sida var att risken för mig att få bröstcancer var 18,8% och en vanlig svensson har visst 10 % risk, lite ökning men inte oro väckande.
Det hon var lite mera intresserad var ju att min farmor som fick äggstockscancer och gick bort väldigt ung. Så hon(läkaren) ville, eller om jag var intresserad av att få mina siffror på den sida, att jag skulle kolla upp min farmors mamma. Så det är där jag håller på nu, och som jag sa, väldigt intressant. Man får så otroligt många namn på köpet som man eventuellt kan döpa en liten knodd till oxå :-)

Nu har vi gått in i v11

magkort kommer om någon dag.
 
Jag känner mig lite snorigare idag igen, jag som skulle på vattengympa, suck, men får nog vänta tills jag känner mig riktigt bra. Har ju inte bara mig själv att tänka på.

Min vikt är lika mycket som när jag var i v19 med Leo. Ska se om jag kan få vikten att stilla av lite, och då menar jag äta lite bättre mat nu när jag mår lite bättre. Tyckte jag gick upp mycket med Leo och vill inte det denna gång också.

Jobbar kväll och har sovit till 10 idag, förutom att jag fick gå upp vid 8 för en vanlig felrigning, det dumma med ett lätt nummer.

V10

V10

Nu kommer jag försöka ta ett kort varje vecka, denna vart lite sen i v10, så snart kommer ett på v11.

Tillbaka till verkligheten.

Känner mig på bättrings vägen. Ingen hals ont, mera en rethosta nu. Snorig är jag men inte lika illa. Huvudet känns bättre oxå. Så jobba blir det i morgon. Jobbar kväll så jag hinner sova ut på morgonen.

Veckan som kommer är fylld med måste göra saker. Föräldrarmöte på skolan på onsdagen, MVC på torsdag dag och på kvällen föräldrarmöte på fritids. Grillfest med jobbet på lördag. Vi ska ha som en avslutning, vi går ju över till ett annat företag den 1 oktober. 4 st har redan valt andra saker och det känns tråkigt.

Nu tittar jag på Kajsa och hoppas hon får en medalj, och att Emma Gren får en oxå.


Pelle på väg hem efter att jobbat så här på söndags morgonen, stackars min älskling.