Helt slut!!

Stackars lilla tjej. Bara att inse att det är kolik hon har. Hon har så ont och inget hjälper. Har tagit bort mat som kan ge gaser och även mjölkprotein ur min kost. Inget hjälper :-(
Bvc har nu gett mig numret till en som ger akupunktur mot kolik och det känns som vårt sista hopp. Hon sover någorlunda gott på natten men fram tills hon somnar är hemsk..
Känns som om man redan nu går på knäna och jag vet inte hur jag ska orka. Tur att Pelle har mera ork en vad jag har. Just nu sover den lilla prinsessan i bilbarnstolen, och vad jag föstått så har den rätt form för en liten med mag ont. Benen ligger högt och hon ligger högt med huvudet. Så bäddade jag ner henne i sängen i natt också och det har verkligen gett effekt, hoppas det fortsätter fungera.

Idag ska jag på ultraljud om min knöl vid bröstet. Jag hoppas den är ok, orkar inte med ett sånt besked oxå.

Ge mig styrka någon!!!!

Bvc

kontroll idag och lillan har gått upp till 4180g, är nu 54,5cm och huvudet är 37,5.
Växer som hon ska, tog även upp att hon skriker och fick lite tips, som jag inte redan provat, skönt.

Leo har match idag och vi ska åka och kolla sen kommer han med oss hem. Nu är mamma vecka.
Har saknat honom så mycket och uppskattar hur lättsam han är när man har en liten gnällfia hela tiden nu :-)

Här kommer lite kort.

image121

Se virveln i pannan, den kommer hon svära åt ett par gånger kan jag tänka mig.

image122

Mätt och belåten.

image123

Världens finaste barn.

image124

Puss syrran!

image126

Badar med röda ögon.


image128

Sover så sött!

Kolik??

Kan det vara kolik våran lilla tjej har fått? Hon gråter så hemskt på kvällarna och man ser hur ont hon har. Man vill bara gråta med henne. På dagarna är hon som ett ljus.
Ska ringa bvc i morgon och se vad de säger. Nu har jag tagit bort choklad och annat som dom rekomenderar. Då är det mjölken och den försvinner i morgon, bli Leos kost nu ett tag framöver.

Remiss

skickad och jag har fått tid, känns bra att man får komma fort. Den 29:e April ska knölen kollas upp.

Här rullar det på, man hinner knappt med. Det mesta jag gör just nu är att amma och bara få Vera nöjd. Dagarna går jätte bra men fram emot eftermiddagen så börjar hon snutta hela kvällen och är inte riktigt nöjd. Sover bra gör hon, och det är skönt.

Leo fick ta ambulans in till Astrid Lindgren igår. Fick i sig fel proviva dryck. Hemsk start på morgonen och jag var helt förstörd när allt såg ut att gå bra, luften gick ur mig och Pelle. Pelle fick följa med i ambulansen och jag tog Vera och bilen efter. Hon hade inte ätit och det var lika bra att amma henne så hon skulle klara sig tills vi kom in. Leo var under kontroll och de åkte inte med blåljusen in så han mådde bra efter att vi tagit sprutan och alla tabletter här hemma. Men han spydde och jag ville att de skulle kolla upp honom och han var svullen i ansiktet.
Vera skötte sig jätte bra och Leo var verkligen duktig, lugn och sansad, precis som han ska vara.

Idag ska jag bara ta det lugnt. Mitt enda mål är att kanske ta mig till Apoteket.

Knölen

Läkaren skickar remiss till Vällingby där jag varit tidigare och tagit tester. På måndag ska jag även ringa ärflighetsenheten på KS där jag har ett pågående släktträd med min släkt som har haft cancer.Ska uppdatera med fler släktingar och även berätta att jag ska gå till Vällingby.

I dag kommer mor!!

Leo spelar cup i helgen, han har gjort mål och kom hem var så stolt.
I denna stund så spelar han semi final.

Lilljäntan var helt omöjlig igår, idag är hon snäll och sover :-)

Nu är hon kontrollerad.

Och hon gick igenom med väl godkänt :-)

Idag tog vi även premiär tur med vagnen, så fint gick det och jag blev till och med svettig, toppen!!

Leo har varit hemma med ont i magen idag, så vi for och hämtade upp honom så fick han vara med oss. Vi får se hur han mår i morgon. Skulle ta kort på dom ihop men det blev bara med hans mobil men i morgon skall jag ta och lägga in så ni får se.

Har otroligt svullna tuttar nu så amningen fungerar bra, dock väldigt obehagligt med de hård partierna och jag hoppas det släpper snart. Har även hittat en knöl ovanför bröstet och tänker ringa tidigt i morgonbitti för attfå en tid. Vet att den inte har med amningen att göra för den sitter liksom inte på bröstet utan mera mellan nyckelbenet och bröstet. Har ju självklart väckt Pelle och gråtit och ´varit upprörd över att det säkert är cancer. Men boka tid är lika bra.

På lördag kommer min kära mor ner och beskådar underverket. Hon åker hem på tisdag så jag får lite hjälp när Pelle måste börja jobba. Det är så lyxigt att vi är hemma båda två just nu, det underlättar så mycket.

Mera Vera

image117

image118

image119

Vera

image113

image114image115


Veras familj. (sorry för mitt taskiga utseende, men jag var trött :-))

image110

image111

image112

Nu är hon här, våran Vera!!!!

image107

image108

image109

080407 kl 04.48 kom hon, född på Karolinska Sjukhuset i Solna.
Hon vägde 3735g och var 53 cm lång, ett hattmått på 36 cm.

Förlossningsberättelse kommer så fort jag hinner skriva ner den.

V41

image106

V40 BF

image105

Sista inlägget

kanske detta är sista inlägget innan bebis kommer. Vi får se.

Nu är jag så nervös så jag går omkring och har lite kort stubin. Pelle hoppar undan och jag kör på i 100.

Ska ligga i sängen ikväll kl 10 och då lyssna på avsalppningsbandet och försöka sova. Upp klockan 6 i morgon. Äta gröt och packa sista kläderna som hänger på tork.

Ska hoppa ner i badet nu och bara ta det lugnt.

Kram på er.

Wow 1 dag kvar!!

Nu är jag riktigt nervös, hade svårt att somna i natt och vad kommer jag inte ha den natt som kommer.
Jag ska ut och ta en promenad nu, sen ska vi handla lite. Sen blir det tidigt i säng i kväll, ska äta bra mat och jag ska inte stressa upp mig om jag inte kan somna, ska lyssna på mitt avslappningsband i så fall.

Håll alla era tummar för mig och Pelle i morgon att allt går bra.

2 dagar kvar!

Får sättas igång på söndag redan, om jag vill och just nu känns det som att jag vill. Skulle jag vara helt omogen så kan vi vänta tills på tisdagen. Hoppas det sätter igång innan eller att det är riktigt moget på söndagen.
Nu är jag nervös, men ändå ska det bli så spännande, jag gråter nästan av längtan efter liten.

Pelle drog iväg och spelade poker. Leo for till sin far i dag. Så nu ska jag bara sitta framför tv:n och ta det lugnt.


Max 3 dagar kvar.

Idag ska vi in på KS och kolla inför igångsättningen. Frågan är om de säger att de kan starta idag, hur ska jag göra då? Har sovit rätt lite inatt, men det lär jag ju göra natten till måndag oxå i så fall. Jaja, de kanske inte ens frågar.

Leo är hemma med ond mage idag (igen) Han har varit hård hela veckan från att varit toppen bra i fyra veckor. Tror att han dricker alldeles för lite. Måste få i honom mera vatten. Det är dock svårt när han är i skolan, då får jag lita till att han dricker, vilket jag tvivlar lite på.

Nu ska jag lägga mig och vila lite så jag inte somnar där inne idag.

Om jag inte skirver en rapport ikväll eller i morgonbitti så är vi kvar där inne, så börja håll tummarna för oss redan nu.

Ny dag!!

Vaknar tidigt och kan inte somna om, somnade vid tio igår kväll och då har jag väl fått mina timmar.
Nu är klockan halv fem och jag har klivit upp, får väl ta en siesta under dagen.

Idag blir det lugnt, som vanligt. Väntar in besöket på fredagen på ks, undra om jag är mogen överhuvudtaget. Jag hoppas det, för då verkar en igångsättning bli enklare, men jag kan ju ha fel. Men då får jag i alla fall chansen att fråga.

Vet inte vad jag ska locka den lill* för att h*n ska komma. Det vore lite skönare om den kom av sig själv.

Max 5 dagar kvar, spännande!!

Har sovit rätt bra och nu har jag fått iväg Leo till skolan. Ingen bebis tittade ut i natt och det känns inte som om det kommer att bli någon i dag heller. Inga tecken alls. Är dock väldigt varm och en våg av illamående kan komma över mig då och då. Vet inte om jag ska ringa bm om det, vi får se.

Annars så känner jag mig lugnare. Vet inte hur jag kunde må så dåligt  för ett par dagar sen. Vilken omvändning. Känner mig inte lika orolig, och gråter inte lika lätt. Ser fram emot att träffa bebis och det var inte lika självklart för någon vecka sen, då var jag bara livrädd att den skulle få mig att dö av smärta och ångest.

Idag ska jag tvätta och se om jag ska åka iväg och tvätta bilen också, så att lilla bebis får åka fint hem.

Till lunch blir det stuvade morötter och stekt fläsk! Mums, konstigt att vågen pekar uppåt.

Klarade första april!!

Nu är första april förbi. Komsi komsi lilla vän, det måste vara trångt där inne nu.
Mamma, pappa och brosan längtar efter dig. Nu vill vi mysa med dig utanför magen.

Jo visst ja....

..sista besöket hos barnmorskan var igår, ska in den 4:e till KS för bedömning och samtal för igångsättning. Spännande, men jag hoppas den vill komma ut innan och av sig själv.

Äntligen!!!

Vilka problem dom haft med bloggen, suck. Håller på att kolla upp om jag ska btya, men då återkommer jag.

Ingen bebis ännu och gårdagen var helt otrolig.

Detta hände:
Somnade om efter att sonen gått till skolan.
Vaknade och skulle duscha innan bm kl 11.45 och när jag står i duschen ser jag att vattnet färgas rött. Tänker att det är för mycket blod för att vara slemproppen, och hoppar ur duschen och hämtar telefonen. Ringer sambon att han ska komma hem och sen förlossningen. Blodet rinner och jag säger till henne på förlossningen att jag öven blödit i både v 13 och 17.
Hon säger åt oss att komma in. Är rätt lugn då blodet är klar rött och jag har ingen värk i magen. Men hinner tänka om de ska skicka ambulans, men tänker att det är lugnt. Blod överallt och jag duschar av mig igen och tar fram binda och trosor och klär på mig. Fixar väskan, sköljer av hela toaletten och golvet som är blodigt och går igen på toaletten då sambon precis kommer in genom dörren. Kollar i bindan och inget blod, dock så är hela trosorna bak blodig??!! Sambon kommer in på toaletten och ser då att jag har ett sår på skinkan, där det rinner blod ifrån?? Fattar ingenting. Hur kan det ha blivit så?
Ringer till förlossningen igen och säger att det är ett sår på rumpan och hon börjar garva, jag blir helt stressad av att det inte slutar blöda och säger åt henne att jag inte kommer in och börjar skrika på sambon att hjälpa mig.
Har bara små plåster hemma och säger åt han att hämta en binda att trycka mot såret. Han hämtar en binda och sätter fast den med klistret innåt på min skinka, då får jag fnatt och skriker åt han att han sätter den åt fel håll.
Han hämtar maskeringstejp och sätter den åt andra hållet. (detta har vi skrattat åt så tårana har runnit nu i efterskott)

Åker efter många om och men in till bm och allt ser bra ut. På vägen till parkeringen så ramlar jag och faller på magen, börjar gråta och blir lika rädd igen. In på förlossningen och får ligga med ctg i en timme. Allt ser bra ut och jag blir hemskickad.

Bebis får gärna stanna kvar hela dagen idag, vill inte riktigt att den fyller år på första april. Ett skämt som Leo säger.
Nu ska jag somna om igen.